Miliardarul american Warren Buffet a declarat ca economia Statelor Unite va continua sa fie in recesiune in urmatoarele cateva luni, fara a exista posibilitatea sa isi revina inainte de 2009. Acesta a mai declarat, in cadrul unui interviu acordat televiziunii CNBC, ca recenta criza a creditelor continua sa afecteze atat economia cat si marile companii din SUA.

Buffet a mai adaugat ca este increzator ca economia SUA se va redresa in urmatorii cinci ani, insa este de parere ca in umratoarele cinci luni aceasta nu se va ameliora semnificativ.

In ceea ce piveste cele doua mari banci ipotecare din SUA, Fannie Mae si Freddie Mac, Waren Buffet a apreciat ca acestea sunt prea mari pentru a esua si ca in curand vor fi luate o serie de masuri pentru salva cele doua companii gigant.

Buffet a transformat inca din 1965 compania Berkshire intr-un adevarat conglomerat cu o valoare 179 miliarde de dolari, ocupandu-se de afaceri in cele mai diverse domenii.

In luna martie, Warren Buffet a fost clasat de catre revista Forbes pe primul loc in topul celor mai bogati oameni de lume, cu o avere de 62 miliarde de dolari.

Sursa: USA Today