‘Ar fi nevoie de circa 20 % din PIB pentru a finanţa tot ce se crede că ai dreptul să ai în această ţară şi nimeni nu ne va da aceşti bani’, a declarat Buffett, unul dintre rarii invitaţi masculini ai acestei conferinţe. ‘Dacă nu-i luaţi de la oameni ca mine, nu-i veţi avea din partea celor care îi folosesc ca să mănânce’, a lansat miliardarul, a cărui promisiune de a-şi vărsa cvasitotalitatea averii pentru opere filantropice a devenit notorie.
Datorită reducerilor de impozite acordate celor mai bogaţi de către preşedintele George W. Bush, Warren Buffett afirmă că a fost individul cel mai puţin impozitat – proporţional vorbind – în cadrul propriului său birou, plasat mai bine decât secretara lui şi decât femeia de serviciu.
‘Eu plătesc un impozit mai mic decât femeia de serviciu şi nu aşa ar trebui să funcţioneze sistemul’, a adăugat Buffett, preşedinte-director general al companiei de investiţii Berkshire Hathaway.

Problema extinderii măsurilor fiscale în favoarea celor mai bogaţi este în centrul dezbaterii electorale cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare de la jumătatea mandatului.