In prima sa mare incercare de a-si majora capitalul, Goldman Sachs a anuntat ca va primi o infuzie de capital din partea companiei Berkshire Hathaway, detinuta de catre mogulul Warren Buffett.

Goldman va vinde in astfel titluri preferentiale in valoare de 5 miliarde de dolari catre compania de investitii si asigurari. Berkshire Hathaway va putea, de asemenea, sa cumpere actiuni normale in valoare de 5 miliarde de dolari, cu un pret de 115 dolari pe actiune, in urmatorii cinci ani.

„Goldman Sachs este o companie exceptionala” a declarat Warren Buffet. „Detine o franciza internationala fara egal, o echipa de management extrem de eficace si un capital intelectual si financiar pentru a-si continua performantele” a mai declarat Buffett.

„Aceasta investitie de va sustine capitalizarea puternica cat si lichiditatea” a declarat, la randul sau, directorul executiv Goldman, Lloyd Blankfein. Goldman a mai anuntat ca are in plan sa colecteze cel putin 2,5 miliarde de dolari din vanzarea de actiuni normale.

Infuzia de capital realizata de catre Berkshire Hathaway este prima masura majora a Goldman pentru majorarea de capital de la inceputul crizei creditelor pe piata din SUA, in urma cu un an.

Sursa: CNN