"Dragă domnule Trump, ai câștigat. Bine ai venit în Iad. Trebuie să recunosc, eu credeam că tu vei deveni președinte abia atunci când Iadul va îngheța", își începe Kathleen Parker editorialul.

"Acum că alegerile s-au încheiat, pot să îți pun o mică întrebare: de ce ți-ai dorit jobul ăsta? Era pe lista ta de trofee? După atât de mulți kilometri pătrați de meciuri de golf, femei cucerite, oglinzi cucerite și candelabre de cristal, nu mai aveai nimic de câștigat? Apropo, nu am rămas surprinsă când ai spus că îți vei petrece jumătate din timp la New York. Mi-am zis, e New York! Iar Casa Albă e o rămășiță burgheză în felul ei. Toată marmura aia, toate draperiile… de ce ne tratăm președinții și primele doamne de parcă ar fi tineri proaspăt căsătoriți? Și cine are nevoie de un balcon deasupra mall-ului, când din ditamai biroul poți vedea întregul Fifth Avenue?" – continuă Parker.

Apoi aceasta continuă cu sarcasmul.

"Oricum, îți scriu ca să te felicit, deși am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să te opresc. Când am scris editorial după editorial ca să arăt de ce ești nepotrivit pentru funcția de președinte și că nu vei face nici jumătate din câte ai promis, am făcut-o la modul serios. Și, desigur, am avut dreptate. Dar, fiind om de afaceri, cunoști foarte bine valoarea cuvintelor. Nu e ceva personal. Nu e ca atunci când te trezești cu o găină moartă în pat. Și sunt aproape sigură că nu ți-a păsat când te-am numit (la fel ca și alții), clovn, scandalagiu de bâlci, mitocan și comerciant de piei de cloșcă. Recunoaște. Ți-ai zis – și ce dacă, tot eu câștig. Și asta ai făcut. Ai câștigat" – scrie editorialista de la Washington Post.

"În primul rând, m-a făcut să nu cred în promisiunile tale ADN-ul nostru comun – sunt și eu din Queens (după bunica paternă, o doamnă dacă tot a venit vorba). În al doilea rând pentru că tu, acționând logic și legal, nu poți face mare lucru ca să mă convingi. Și trei, tu ești Donald Trump, adică un sinonim la – las-o că merge așa", spune Kathleen Parker.

Aceasta sesizează o coincidență: chiar la 19 decembrie, ziua în care colegiul electoral a confirmat victoria lui Trump în alegeri "lumea a explodat". Atunci a fost împușcat mortal la Ankara Andrei Karlov, ambasadorul Rusiei în Turcia și au avut loc atentatele de la Berlin și Zurich.

"În mod firesc, ai catalogat atacul din Ankara ca fiind opera unui terorist radical islamic, având în vedere strigătul acestuia de Allahu akbar, dar te-ai gândit că fiind președinte, ar trebui să aștepți faptele înainte de a te apuca să comentezi? În același timp, evenimentul a fost văzut ca o oportunitatepentru ca SUA și Rusia să se alieze în lupta contra terorismului. Poftim! Exact ceea ce tu și Vladimir Putin ați așteptat", scrie Parker.

După care îi dă "un sfat" lui Trump.

"De acum poți să începi să te întâlnești cu Putin. Dar ai grijă, nu te uita în ochii lui. Te-ar putea face să crezi că are suflet. (E un vechi truc KGB). Va trebui să te gâbndești cum îi vei manipula pe Vlad și prietenul lui, președintele sirian Bashar al-Assad, după ce amândoi au amândoi au comis ucideri în amsă la Alep, după cum a invocat asasinul de la Ankara. Nu prea văd un triunghi al dragostei acolo, dar desigur tu ești magicianul" – afirmă Kathleen Parker.

Editorialul lui Kathleen Parker din The Washington Post, aici