Banca germană Westdeutsche ImmobilienBank (WestImmo), care a refinanţat anul trecut cu 48 mil. euro clădirea de birouri North Gate din Pipera, a raportat un profit net consolidat, aferent primelor şase luni ale acestui an, în scădere cu 39,6% până la nivelul de 30,8 mil. euro, potrivit raportului financiar publicat de companie.

Veniturile nete ale WestImmo s-au diminuat cu 3%, în primul semestru al acestui an, ajungând la valoarea de 86,9 mil. euro. Profitul înainte de taxare al băncii germane, pentru perioada analizată, a scăzut cu 29,4% până la nivelul de 42,8 mil. euro.

Finanţări în România

Banca Germană are deschise în România două linii de credit în valoare totală de 121,5 mil. euro. Prima finanţare a fost atribuită companiei Creativ Invest, deţinută de Marius Ivan, unul dintre fondatorii producătorului de lacuri şi vopseluri Dufa România, care a oţinut de la WestImmo 48 mil. euro, bani necesari pentru refinanţarea clădirii de birouri North Gate din Bucureşti.

Imobilul North Gate, finalizat în 2007, are o suprafaţă închiriabilă de peste 20.700 mp şi 540 de locuri de parcare. Clădirea este închiriată în totalitate, unor companii precum Renault, BCR şi Orange.

Al doilea credit a fost atribuit germanilor de la Deutsche Gesellschaft für Immobilienfonds (DEGI) pentru finanţarea achiziţiei centrului comercial Iris Shopping Center din Titan, dezvoltat de Avrig 35. Creditul accesat are o valoare de 73,5 mil. euro.

DEGI a finalizat anul trecut preluarea centrului comercial Iris din Capitală, de la grupul de firme Avrig 35, tranzacţie în valoare de peste 140 mil. euro. Centrul dispunde de o suprafaţă închiriabilă de circa 48.000 mp şi de 2.000 de locuri de parcare.