WhatsApp introduce o nouă funcție. La ce va folosi Hidden Group
Un alt beneficiu al noii versiuni constă în integrarea apelurilor efectuate prin WhatsApp în istoricul de apeluri al telefonului, marcându-le distinct pe cele realizate prin aplicație. Această caracteristică îmbunătățește organizarea și accesibilitatea, permițând utilizatorilor să-și revadă apelurile efectuate, indiferent de modul în care au fost inițiate.
Cu toate acestea, noile funcții necesită o conexiune la internet pentru a funcționa. Cu toate acestea, aplicația nu solicită o conexiune de mare viteză, ceea ce o face accesibilă chiar și în condiții de conectivitate limitată.
Europol cere decriptarea aplicației
Într-un apel comun făcut public la sfârșitul săptămânii trecute, forțele de poliție europene solicită guvernelor să permită ocolirea criptării mesajelor de pe platformele de comunicare, precum WhatsApp, transmite Le Monde.
Duminică, 21 aprilie, într-un apel semnat de șefii tuturor forțelor de poliție naționale europene, Europol solicită să se pună capăt criptării serviciilor de mesagerie de pe WhatsApp și Signal.
În ultimul deceniu, majoritatea sistemelor de mesagerie de masă au implementat măsuri de criptare end-to-end pentru a-și proteja utilizatorii. Această tehnologie face ca un mesaj să nu poată fi citit, cu excepția expeditorului și a destinatarului. Nici compania care produce sistemul de mesagerie, nici un hacker sau un investigator care îl interceptează nu îl poate citi.
Aceste măsuri, despre care producătorii acestor sisteme de mesagerie spun că sunt esențiale pentru a garanta securitatea unui mesaj împotriva hackerilor, au fost puternic criticate de forțele de poliție și de anumite guverne.
Anul trecut, Gérald Darmanin, ministrul francez de interne, a cerut punerea în aplicare a unor „backdoors”, cu alte cuvinte, introducerea deliberată a unor vulnerabilități a căror cheie ar fi comunicată doar agențiilor de aplicare a legii.