WhatsApp va oferi posibilitatea efectuării de achiziţii de bunuri şi servicii din interiorul aplicaţiei şi va oferi servicii de stocare a mesajelor, conform agerpres.ro

WhatsApp va oferi gratuit serviciul de stocare

Facebook a cumpărat WhatsApp în 2014, cu suma de 19 miliarde de dolari. În urma acestor schimbări, WhatsApp va permite companiilor să-şi vândă produsele în interiorul WhatsApp, prin intermediul Facebook Shops, un magazin online lansat în mai, pentru a oferi posibilitatea efectuării de cumpărături în aplicaţiile Facebook.

De asemenea, WhatsApp va intra în sectorul serviciilor de cloud computing, oferind firmelor care folosesc instrumentele oferite de serviciile de mesaje pentru clienţi capacitatea de a stoca acele mesaje pe serverele Facebook.

Directorul operaţional al WhatsApp, Matt Idema, a afirmat într-un interviu că noile achiziţii vor fi posibile din acest an, în timp ce serviciile de stocare a mesajelor vor fi disponibile în 2021.

WhatsApp va oferi gratuit serviciul de stocare pentru a atrage noi clienţi plătitori care să utilizeze instrumentele companiei, a explicat Idema.

În total, peste 175 de milioane de oameni interacţionează în fiecare zi cu o afacere pe WhatsApp, a adăugat Idema. Acesta a dat asigurări că Facebook nu va folosi mesajele găzduite pe serverele sale în alte scopuri comerciale.

Modificare majoră la WhatsApp

Serviciul deţinut de Facebook are o disponibilitatea limitată pe alte platforme decât smartphone-urile. Cei care vor să folosească WhatsApp pe un calculator, de exemplu, trebuie să acceseze un container web cu opţiuni limitate şi o pot face doar folosind telefonul în rol de intermediar între PC şi serverele serviciului.

Fără telefon, WhatsApp nu poate fi folosit în prezent pe alte dispozitive. Cu toate acestea, spacialiștii pun la cale o modificare majoră, astfel încât WhatsApp ar urma să intre cât de curând în rândul serviciilor de WhatsApp moderne, care au aplicaţii native pe toate platformele majore.

În codul versiunii beta de WhatsApp au fost descoperite referiri la o funcţie de sincronizare a chat-urilor între dispozitive. Asta înseamnă că, în viitor, WhatsApp va permite folosirea aceluiaşi cont pentru logarea pe mai multe dispozitive. Cu alte cuvinte, WhatsApp va avea aplicaţii native şi pentru celelalte platforme, urmând să funcţioneze independent, prin intermediul aceluiaşi cont, atât pe tablete, cât şi desktop-uri.

Funcţia de sincronizare va funcţiona la fel ca la Telegram, unde conversaţiile sunt actualizate în timp real pe toate dispozitivele pe care utilizatorul şi-a adăugat contul.