Whirlpool, cel mai mare producător mondial de electrocasnice, a anunţat miercuri o scădere la 78 milioane dolari, sau 1,04 dolari/acţiune, a câştigurilor nete din al doilea trimestru.

Compania Whirlpool a făcut publice rezultatele financiare din trimestrul doi la aproape săptămână distanţă faţă de principalul rival Electrolux, locul doi în lume.

Spre deosebire de suedezi, care au raportat o creştere peste aşteptări de 1,05 miliarde de coroane suedeze (134 milioane de dolari), cu 29% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, americanii de la Whirlpool au anunţat o scădere de 78 de milioane de dolari.

În luna aprilie, oficialii Whirlpool  au anunţat că prevăd un mediu de afaceri mai provocator decât se aşteptau anterior, pentru restul anului, din cauza clienţilor care continuă să amâne achiziţiile de înlocuire, chiar şi pentru aparatele care nu mai pot fi reparate, din cauza incertitudinii economice.

Nici reprezentanţii Electrolux nu sunt mai optimişti, afirmând că se aşteaptă ca cererea pentru electrocasnice să scadă în continuare, în 2009, în toată lumea.

 SURSA: Newsdaily