Viitorul unităţii din Napoli a fost mult timp o sursă de tensiune între Whirlpool şi autorităţile italiene, care susţin că închiderea încalcă acordurile anterioare, conform agerpres.ro

Oficialii susţin că fabrica nu este sustenabilă

Oficialii Whirlpool susţin că fabrica din Napoli nu este sustenabilă din punct de vedere economic.

Giuseppe Provenzano, ministrul care supervizează regiunile sudice ale Italiei, a descris anunţul Whirlpool „ca fiind extrem de serios şi inacceptabil pentru ţară”.

„Firma şi-a luat un angajament faţă de ţară cu planul său industrial, care nu este respectat”, a adăugat oficialul italian.

Primarul din Napoli, Luigi de Magistris, a cerut Guvernului „să facă tot posibilul pentru a evita dezastrul”.

Anul trecut, Whirlpool a informat că producerea maşinilor de spălat de ultimă generaţie la Napoli nu mai este profitabilă şi intenţionează să vândă uzina.

Vânzările companiei pe plan global au urcat cu 3,9% în trimestrul trei din 2020, la 5,30 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 4,76 miliarde de dolari, după ce performanţa solidă din Europa a compensat vânzările mai slabe din America de Nord.

Italia impune din nou măsuri dure

În tentativa de a stopa creşterea numărului cazurilor de Covid-19, începând de joi, 22 octombrie, regiunea Lombardia a decretat restricții de circulație în timpul nopţii şi cere limitarea călătoriilor în întreaga regiune.

Ordonanţa care a fost semnat marţi de ministrul Sănătății, Roberto Speranza și de președintele regiunii, Attilio Fontana prevede ca în intervalul de timp cuprins între orele 23.00 şi ora 5.00 dimineața, pot fi efectuate deplasări doar pentru necesități de muncă dovedite, situații de necesitate, de urgență, sau din motive de sănătate. Ordonanța va fi în vigoare până la data de 13 noiembrie.

Ordonanța emisă de regiunea Lombardia prevede revenirea sistemului declaraţiilor pe propria răspundere. În al doilea paragraf al articolului unu se menţionează că „existența situațiilor care permit posibilitatea deplasării revin persoanei în cauză, care trebuie să completeze şi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere”. Nerespectarea măsurilor prevăzută de ordonanță se pedepsește cu sancțiuni cuprinse între 400 și 3.000 de euro, transmite Rai News.