De Craciunul care vine nu v-ar strica si un paharel de whisky, numai ca aveti grija ce beti. Oricum, nu aveti sanse sa gustati din cea mai scumpa sticla de whisky vanduta vreodata, pentru ca si-a gasit deja fericitul proprietar, un investitor privat din New York.

Sticla s-a vandut la licitatie cu 54.000 de dolari, ceea ce reprezinta cel mai mare pret pentru o sticla de tarie. De altfel, in statul New York, vanzarea la lictiatie de bauturi spirtoase a fost interzisa pana in august anul acesta. Si pentru vinuri a existat interdictia de vanzare la licitatie, ce e drept doar pana in 1994.

Whisky-ul a fost distilat in 1926, este marca Macallan si are fix 81 de ani. Initial s-a aflat intr-un butoi de lemn, in perioada Prohibitiei, insa in 1986 a fost imbuteliat pentru prima oara. Spunem pentru prima oara, pentru ca in 2002 a fost iar imbuteliat.

Spre deosebire de vinurile de colectie, care trebuie baute in ziua in care s-a deschis sticla, whisky-ul rezista mult si bine, astfel ca noul proprietar poate sa deschida sticla de cate ori vrea si sa soarba cate un pic.

Initial organizatorii licitatiei se asteptau la un pret de maximum 30.000 de dolari.

Sursa: msnbc

Data: 15 Decembrie 2007