Bursa de Valori din Viena a primit acordul Bancii Nationale a Cehiei pentru achizitionarea pachetului de 92,4% din actiunile Bursei de Valori din Praga.

Wiener Börse AG, compania care opereaza Bursa de la Viena, a transmis notificarea catre ÄŒeská Národní Banka la data de 7 noiembrie a.c. astfel ca rastimpul de o luna scurs pana la acordarea acceptului este considerat mai mult decat acceptabil.

“Ne bucuram ca autoritatile cehe si-au dat acordul intr-un timp atat de scurt. Foarte repede vom incepe sa implementam o serie de masuri care sa consolideze in continuare piata de capital din Cehia. Conectarea Bursei de Valori din Praga la reteaua de date a Bursei de Valori din Viena (Budapesta, Bucuresti, Sarajevo si Banja Luka) este una dintre masurile eficiente ce pot fi implementate rapid,” a declarat Michael Buhl, CEO Wiener Börse AG.

Odata cu aprobarea achizitiei pachetului de actiuni de 92,4% in cadrul Bursei de Valori din Praga, Bursa de Valori din Viena a devenit actionar majoritar in cadrul a trei burse din Europa Centrala si de Est.

Impreuna cu Oesterreichische Kontrollbank, Bursa de Valori Viena detine 68,8% din actiunile Bursei de Valori Budapesta, iar in luna iunie a acestui an a achizitionat pachetul majoritar de 81,01% la Bursei de Valori Ljubljana.