“De aproximativ un an de zile ne luptăm cu o blocadă financiară creată de companiile Visa, MasterCard, Western Union și PayPal şi de Bank of America. Bătăliile noastre sunt costisitoare. Avem nevoie de suportul vostru. Vă rugăm să donaţi acum” se arată în mesajul lui Assange.

Pentru a-și asigura supraviețuirea, WikiLeaks trebuie să strângă fonduri într-un mod agresiv pentru a lupta cu blocada și cu opozanții săi.

Companiile financiare Visa, MasterCard, Western Union și PayPal au început să facă presiuni financiare asupra WikiLeaks la scurtă vreme după ce acesta a început să publice o parte dintre cele 250.000 de cablograme ale Departamentului de Stat al SUA, anul trecut.

Julian Assange, a afirmat în urmă cu o săptămână că site-ul este activ în continuare, are o susţinere populară crescută, o "puternică situaţie" financiară împotriva contraatacurilor bancare, "mii de dezvăluiri" pe viitor şi "surse peste tot". "Lucrurile s-au complicat, în sensul că avem bătălii juridice în curs în mai multe ţări, mai multe jurisdicţii", a declarat Assange. "Avem mii de dezvăluiri pe viitor pentru publicaţii, contracte cu 50 de mass-media din lume", a adăugat Assange.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/kbOibFK2ZpU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>