"Anul viitor va fi de asemenea bine ocupat /ca 2012/. WikiLeaks se pregăteşte să publice un milion de documente, documente ce afectează toate ţările lumii, fiecare ţară din lume", a declarat Assange, pe un ton combativ şi în aplauzele a o sută de susţinători ai săi.
WikiLeaks a publicat deja o serie de rapoarte ale armatei americane asupra Irakului şi Afganistanului şi 250.000 de telegrame americane, provocând furia Washingtonului, aminteşte AFP.

"Acum şase luni, în urmă cu 185 de zile, am intrat în această clădire ce a devenit casa mea, biroul meu şi locul meu de adăpost", a mai spus Assange, în a doua intervenţie publică de la ambasada Ecuadorului de când s-a refugiat acolo.

"Uşa este deschisă, uşa a fost deschisă întotdeauna pentru oricine vrea să-mi vorbească" şi să rezolve situaţia, a mai afirmat el într-un discurs de zece minute de la balconul Ambasadei Ecuadorului, decorat cu o ghirlandă de Crăciun şi situat la câţiva paşi de marele magazin Harrods.

Julian Assange, un australian de 41 de ani, s-a refugiat în iunie la Ambasada Ecuadorului pentru a scăpa de a fi extrădat în Suedia unde este suspectat de viol şi agresiune sexuală, delicte pe care le neagă.

Ecuadorul i-a acordat azil politic, dar Londra intenţionează să aplice mandatul de arestare suedez. Assange afirmă că dacă va fi trimis în Suedia, ar putea fi extrădat apoi în Statele Unite unde riscă pedeapsa cu moartea.
Sursa: Agerpres