Wikipedia a pierdut 49.000 de editori în trei luni. Jimmy Wales neagă.

Un studiu efectuat de o universitate din Madrid, care a analizat istoricul editărilor Wikipedia, cea mai populară enciclopedie online din lume, dezvăluie că în primele trei luni ale acestui an mai mult de 49.000 de editori voluntari au renunţat să mai contribuie la dezvoltarea ediţiei în limba engleză. Jimmy Wales, co-fondatorul Wikipedia, neagă rezultatele studiului. Studiul, efectuat de Universitatea „Rey Juan Carlos” din Madrid,  a analizat istoricul editărilor a

Un studiu efectuat de o universitate din Madrid, care a analizat istoricul editărilor Wikipedia, cea mai populară enciclopedie online din lume, dezvăluie că în primele trei luni ale acestui an mai mult de 49.000 de editori voluntari au renunţat să mai contribuie la dezvoltarea ediţiei în limba engleză. Jimmy Wales, co-fondatorul Wikipedia, neagă rezultatele studiului.

Studiul, efectuat de Universitatea „Rey Juan Carlos” din Madrid,  a analizat istoricul editărilor a trei milioane de utilizatori activi în zece limbi diferite.  Ediţia în limba engleză a pierdut 49.000 de utilizatori activi, în primele trei luni ale anului, faţă de doar 4.900 în aceeaşi periodă a anului 2008.

Concluziile cercetării au ridicat mai multe semne de întrebare unul dintre ele fiind dacă acesta este începutul sfârşitului pentru cea mai populară enciclopedie online din lume.

Jimmy Wales, co-fondatorul Wikipedia, a declarat pentru publicaţia „The Thelegraph” că rezultatele cercetării sunt neconcludente deoarece noi editori iau locul celor care renunţă aproape în acelaşi timp.

„Cifrele noastre nu confirmă rezultatele studiului. Suntem de acord că numărul de editori s-a stabilizat, după cum era de aşteptat, noi fiind al cincilea cel mai popular site de pe Internet. Noi editori iau locul celor care renunţă aproape în acelaşi timp. Nu poţi să creşti la infinit, nu există atât de mulţi oameni pe Internet”, a declarat Wales.

Versiunea în limba engleză a enciclopediei online Wikipedia a ajuns în luna august a acestui an la trei milioane de articole. Entuziasmul, care a făcut că numărul articolelor să crească atât de mult, a mai dispărut între timp. Dacă bariera de două milioane a fost depăşită în 17 luni, adăugarea următorului milion a durat aproape doi ani. 

SURSA: .telegraph.co.uk