Microsoft spune că vânzările pachetelor de Windows sunt de doar 5% față de vânzările înregistrate în Statele Unite, deși numărul de calculatoare este aproximativ același în ambele țări.

Conform declarației lui Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, pirateria din China aduce companiei un prejudiciu anual de 4 miliarde de dolari. În cazul în care Microsoft ar putea să colecteze toți banii din China, ceea ce este imposibil, venitul global al companiei ar ajunge la 66 de miliarde de dolari.
Valoarea comercială a software-ului nelicențiat instalat pe computerele personale din România a atins suma de 195 milioane dolari în 2010, corespunzătoare unei rate a pirateriei de 64%.
Valoarea comercială a software-ului piratat în Europa Centrală și de Est e de peste 5,5 miliarde de dolari. La nivel global, această cifră a crescut, atingând un nivel record de 59 de miliarde dolari, aproape dublu față de 2003, când acest studiu a început a fi realizat anual.

Economiile emergente au devenit o forță reală pentru pirateria software. Rata pirateriei în țările în curs de dezvoltare este de 2,5 ori mai mare decât cea din țările dezvoltate, iar valoarea comercială a pirateriei software (31,9 miliarde dolari) este mai mult de jumătate din totalul acestei valori la nivel global.