Wizz Air, ce mai mare companie aeriană low fare – low cost din România şi din Europa Centrală şi de Est va avea, începând de luna viitoare,  un nou director operaţional în persoana lui Chris Collins.

Collins este originar din Statele Unite ale Americii unde şi-a dezvoltat cariera în industria transporturilor aeriene. După ce a activat timp de 15 ani în diferite posturi manageriale pentru People Express, Continental Airlines şi subsidiarele, a intrat în sectorul low cost alături de JetBlue ca Senior Operations Manager, fiind unul dintre primii angajaţi ai companiei în 1998. După 7 ani alături de JetBlue, în ultimii 4 ani Chris a deţinut poziţia de Chief Operating Officer la Frontier Airlines.

„Venirea lui Chris la Wizz Air este un alt moment important în consolidarea poziţiei de lider a companiei noastre şi a managementului compus din oameni talentaţi, pentru a genera creşterea prognozată, bazată pe eficienţa costurilor. Planul nostru este de a alcătui în următorii 8 ani o flotă Wizz Air compusă din 132 avioane, de la 26, câte avem în momentul de faţă, având la bază comenzile anunţate anterior pentru aeronavele Airbus A320” a declarat József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Wizz Air a transportat peste 7,5 milioane de pasageri în ultimele 12 luni. Flota companiei este compusă în prezent din 26 de aeronave Airbus A320, ce operează de la 11 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina şi Cehia. Recent, Wizz Air a anunţat deschiderea celei de-a 12-a baze, în iulie 2010 în Wroclaw (Polonia).