Veniturile au crescut cu 4%, în 2011, până la 6,15 milioane euro, ”datorită revirimentului spectaculos al cererii de soluţii software în domeniile producţie, auto, retail şi distribuţie, la care se adaugă modelul de licenţiere SaaS (Software as a Service)”, se arată într-un comunicat al companiei.
 
„2011 s-a caracterizat prin creşterea interesului faţă de SaaS, pentru că tot mai mulţi clienţi optează pentru acest model care le uşurează cash-flow-ul. Practic, unul din cinci clienţi noi cu care am semnat în 2011 a optat pentru SaaS. Interesant este că şi firmele mari şi multinaţionalele au început să adopte modelul SaaS datorită avantajelor date de cash flow şi viteza de implementare”, a declarat Adrian Bodomoiu, Managing Director Wizrom Software.

Modelul de licenţiere SaaS se bazează pe cloud computing şi în acest sens, soluţiile oferite de Wizrom Software care se pretează la acest mod de utilizare sunt Necto (business intelligence), respectiv soluţiile ERP, CRM şi SFA.

Un alt element de stabilitate în veniturile grupului îl constituie structura acestora: 31% din venituri au provenit din licenţe vândute, 34% din mentenanţă, 35% din alte servicii de business (analiză business, procese, dezvoltări personalizate, outsourcing, altele).

Grupul de firme Wizrom a avut anul trecut un număr de 140 de angajaţi, acelaşi ca şi în 2010. Pentru 2011, planurile de recrutare vizează deocamdată creşterea forţei de vânzări cu 30%.

În cursul anului 2011, Wizrom a lansat soluţia WizRetail pentru domeniul retail, WizWhy pentru companiile din domeniul serviciilor care caută să prevină pierderea de clienţi, respectiv Necto, soluţia de BI care transferă fenomenul „social networking” în managementul organizaţiilor.

Fondată în 1992, compania Wizrom Software şi-a consolidat în ultimii ani prezenţa şi vizibilitatea la nivel regional, prin activitatea filialelor din Republica Moldova şi Bulgaria, demararea de proiecte cu clienţi multinaţionali în Serbia şi Ungaria, precum şi crearea unei reţele locale de parteneri certificaţi. Wizrom Software are aproape 3.300 de clienţi activi şi 30.000 de licenţe instalate.