Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa centrala si de est, sarbatoreste astazi patru ani de la infiintare. In urma cu patru ani, prima aeronava Wizz Air decola de pe Aeroportul International Katowice din Polonia, Wizz Air devenind apoi cea mai mare companie aeriana low cost din Europa centrala si de est. De la lansare si pana in prezent, 12 milioane de pasageri au beneficiat de serviciile Wizz Air.

In 2007, Wizz Air a transportat 4,2 milioane de pasageri, cu 40% mai mult decat in 2006. Compania detine opt baze aeriene la Katowice, Budapesta, Varsovia, Gdansk, Sofia, Bucuresti, Poznan si Cluj-Napoca, ultimele doua fiind inaugurate la inceputul acestui an. In prezent, Wizz Air opereaza curse pe mai mult de 100 de rute, catre 51 de destinatii. Obiectivul companiei este transportarea a peste 6 milioane de pasageri in 2008.

Wizz Air utilizeaza o flota de aeronave Airbus A320, cu o varsta medie de 3 ani, fiind una dintre cele mai tinere flote din lume. Ca urmare a contractului incheiat cu Airbus, flota Wizz Air, formata in prezent din 19 aeronave, va creste la 82 de aeronave pana in 2014.

Compania operează zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Ucraina şi România către numeroase destinaţii din Europa. În 2007, Wizz Air a transportat 4,2 milioane de pasageri.

Wizz Air a intrat pe piaţa din România în iulie 2006 şi a stabilit baza operaţională din Bucureşti în iunie 2007. În prezent, compania deţine două aeronave la baza din capitală si una la Cluj-Napoca, operand zboruri pe 17 rute, către  10 oraşe.

Data: 20 mai 2008

Sursa: Wizz Air