Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din centrul şi estul Europei, a devenit cel mai mare operator aerian din România în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi în primul trimestru din 2009.

Compania Wizz Air a transportat 313.320 de pasageri, mai mult decât ceilalţi operatori aerieni din România, atât companii low cost cât şi tradiţionale. Anunţul vine la scurt timp după ce Wizz Air a devenit cel mai mare transportator aerian low cost din România.

Vara aceasta, compania îşi va dubla flota locală ajungând la şase aeronave noi Airbus A320. Obiectivul Wizz Air în România pentru acest an este de a transporta 1,7 milioane pasageri pe rutele din România.

Peste 100 de zboruri către 13 destinaţii

Wizz Air a lansat în acest an cea de-a treia bază operaţională la Timişoara şi noi zboruri spre Barcelona, Milano, Valencia, Veneţia şi Paris, a alocat două noi aeronave Airbus 320 bazelor din Bucureşti şi Timişoara (a treia va urma, în iunie, în Cluj-Napoca), a dublat capacitatea de transport în România şi a crescut numărul de angajaţi.

În prezent, Wizz Air operează din România mai mult de 100 de zboruri (tur-retur) săptămânal, către 13 destinaţii.

SURSA: Wizz Air