Deciza a fost luată în urma recentelor divergenţe cu managementul Aeroportului Cluj-Napoca, care a deschis discuţia referitoare la contractul existent şi a anunţat introducerea unor noi taxe de aeroport.
”Compania a punctat clar faptul că noile condiţii vor determina reducerea operaţiunilor din Cluj şi alocarea respectivei capacităţi de transport în Tîrgu-Mureş”, a anunțat John Stephenson, Vicepreşedinte Wizz Air. Astfel, destinaţiile Weeze-Dusseldorf, Roma Fiumicino şi Dortmund nu vor mai fi disponibile din Cluj-Napoca.
În prima fază, capacitatea de transport de pe aeroportul din Cluj-Napoca va fi cu 26% mai mică, operatorul relocând unul din cele trei Airbus-uri care deserveau Clujul pe aeroportul din Târgu Mureș. 
“Rămânem dedicaţi obiectivului de a oferi pasagerilor noştri cele mai scăzute tarife posibile. Dacă un aeroport va creşte taxele pentru orice motive noi vom reacţiona pentru a ne proteja călătorii de costuri şi tarife mai mari” a declarat John Stephenson.
“Este greu de înţeles de ce aeroportul din Cluj creşte taxele în mijlocul crizei economice în România, pierzând un sfert de milion de pasageri şi punând în pericol sute de locuri de muncă din regiune” a adăugat acesta.