Utilizatorii aflaţi în discuţie folosesc pseudonime pe reţeaua de socializare şi au publicat în ultima vreme mesaje care încalcă legea împotriva discursului rasist.
Twitter susţine, însă, că va oferi datele solicitate numai în condiţiile în care judecătorii americani vor decide acest lucru, ţinând cont că biroul principal şi centrele sale de date se află pe teritoriul Statelor Unite.
O parte din conţinutul care încalcă legile din Franţa a fost deja îndepărtat, ţinând cont că regulile interne ale companiei dispun ca aceasta să şteargă postările care încalcă legea din anumite ţări.
În timp ce reprezentanţii Twitter au declarat că vor lua în calcul toate opţiunile în legătură cu solicitarea făcută de judecătorii francezi, evenimentul dă naştere unei întrebări: Ce legi trebuie să respecte un portal prezent în toată lumea? Deşi este folosit de francezi, Twitter nu are încă un birou în Franţa.
Cu peste 200 de milioane de utilizatori în toată lumea, Twitter s-a mai confruntat cu astfel de probleme, în special în Europa. În toamna anului trecut, la cererea guvernului german, Twitter a blocat accesul utilizatorilor la un cont neo-nazist care devenise neaşteptat de popular. Autorităţile britanice, în schimb, au fost nevoite să apeleze la curtea judecătorească din California pentru a accesa datele confidenţiale ale unui utilizator care încălcase legea.
Citeşte şi:
RAPORT GOOGLE: Dominaţia guvernelor asupra internetului continuă să crească