"Suntem pregătiţi să cumpărăm o bancă relativ mică pentru a ne creşte cota de piaţă în România şi care să aibă o calitate bună a activelor. În partea a doua a acestui an, poate nu vom cumpăra, dar vor exista unele discuţii" a spus Laszlo Wolf.
El a precizat că nu doreşte să cumpere o bancă cu nevoi mari de refinanţare, cu un raport mare dintre credite şi depozite sau cu o calitate slabă a activelor.
Wolf a declarat că până în prezent cel mai mare impediment în calea încheierii unei tranzacţii a fost preţul.
"Am vrea să creştem organic, dar dacă există o bună oportunitate suntem gata să facem o achiziţie. Am discutat în trecut cu două banci din România, dar în ambele cazuri vânzătorii au supraapreciat preţul. Orice investitor devine mai purudent şi mai conservator să cumpere o bancă. Am vrea să cumpărăm o bancă bună, care nu are nevoie mare de refinanţare, cu o bază bună de clienţi. Nu este uşor să găseşti o asemenea bancă la un preţ rezonabil", a spus Laszlo Wolf.
Întrebat cât de pregătit financiar este grupul pentru asemenea achiziţii, Wolf a evocat faptul că la testele de stres efectuate de Autoritatea Bancară din Europa (ABE), OTP Bank a ieşit a treia cea mai rezistentă bancă din Europa şi prima din băncile prezente în România. El a amintit că rata de adecvare a capitalului a fost de 17,2%, faţă de un nivel minim obligatoriu de 10%.
De ce este România o prioritate pentru OTP? „Vorbim de o piaţă mare, de o economie cu potenţial de creştere, unde avem o prezenţă relativ redusă”, a explicat Wolf.