Noul sistem de operare pentru dispozitive mobile iOS 7 reprezintă cea mai mare schimbare a platformei iOS de la introducerea sa în 2007, odată cu smarthpone-ul iPhone, a declarat CEO-ul Apple, Tim Cook.

 Din punct de vedere al designului, Apple a modificat de la paleta de culori la iconiţe şi fonturi, iar analiştii spun că arată foarte bine. Apple a adăugat în plus un control panel care apare atunci când utilizatorul face o mişcare de jos în sus, invers faţă de sistemul Android al celor de la Google. În acest control panel utilizatorii au acces la setări precum wi-fi, bluetooth, modul Avion, luminozitate,  AirDrop, AirPlay şi lanternă.

Iată cum arată icoanele actualizate:

Aplicaţiile iTunes Store şi Newstand sunt total schimbate:

Una dintre cele mai populare aplicaţii  Messaging are un design minimalist şi o nouă gamă de culori

Apple a actualizat aplicaţia de vreme, calendarul, camera foto, video playerul, centrul de notificări şi alarmele:





iOS 7 este disponibil de astăzi pentru iPhone în varianta beta, iar în curând şi pentru  iPad şi iPod. iOS 7 va fi disponibil pentru iPhone 4 şi pentru iPad 2 (iPad mini), dar şi pentru iPod touch generaţia a cincea (versiunile anterioare nu vor suporta noul sistem de operare).
Apple a anunţat şi o nouă versiune a sistemului de operare pentru Mac, denumită OS X Mavericks, care este deja disponibilă pentru dezvoltatori şi va ajunge la utilizatori în toamnă.