Dolarul în declin a stimulat vânzările de laptopuri

59-5342-18_laptop_c.jpgÎn România s-au vândut 165.000 de PC-uri în al doilea trimestru al anului, iar valoarea pieţei s-a apropiat de 147 de milioane de dolari, se arată în raportul IDC PC Quarterly Tracker.
Aceste cifre corespund unei creşteri de peste 30% ca volum şi 58% ca valoare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Perioada aprilie-iunie a acestui an a adus o creştere de 23% a vânzărilor pentru unităţile desktop PC, în special datorită unor proiecte din sectorul public şi unor achiziţii de tehnică de calcul, cu sprijin guvernamental. Piaţa serverelor x86 a înregistrat de asemenea o evoluţie pozitivă, cu aproape 82% peste valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent.
Vânzările de laptopuri au înregistrat creşterea cea mai spectaculoasă, de peste 120%. „Strategiile de marketing ale vendorilor, asociate cu preţurile
în scădere ale componentelor şi un dolar aflat în declin, împing vânzările de notebook către noi puncte de maxim“, a declarat Călin Mirea, research analyst, IDC România. „Lucrurile se vor calma în timp, pe măsură ce raportul între vânzările desktop şi notebook se apropie de 1 / 1“.
Raportul IDC PC Quarterly Tracker livrează indicatori şi date esenţiale de piaţă care detaliază schimbările şi tendinţele ce survin pe piaţa PC din România.

ProSport şi-a lansat noua versiune online

59-5343-18_ps_c.jpgCotidianul ProSport şi-a lansat noul site de internet, care beneficiază de o prezentare grafică mai degajată şi o cantitate mai mare de informaţie în primul ecran. Versiunea online a cotidianului sportiv este disponibilă la adresa www.prosport.ro. În versiunea îmbunătăţită, site-ul oferă acces mai rapid la conţinut, prin aşezarea în partea superioară a sistemului de vizualizare a conţinutului în funcţie de interes şi structurarea informaţiei prin taburi. Totodată, noutăţile multimedia pot fi vizionate de utilizatori de pe prima pagină. Noul player multimedia al site-ului permite deschiderea atât a clipurilor video, cât şi a imaginilor ataşate ştirilor zilnice în acelaşi cadru. La remodelarea site-ului au contribuit 648 Group şi RUN Data Systems. Site-ul ProSport conţine articole, ştiri de ultimă oră, bloguri şi sondaje.