Xerox a efectuat descinderi în România şi Turcia pentru a opri vânzarea de produse contrafăcute

Xerox a efectuat, în România, Orientul Mijlociu şi Africa, Turcia şi India o serie de descinderi, confiscări de produse și acțiuni de protejare a mărcii originale, pentru a elimina pericolul bunurilor contrafăcute.

Xerox monitorizează îndeaproape comenzile și distribuția de consumabile originale și colaborează cu autoritățile guvernamentale pentru a opri vânzarea de produse contrafăcute. Eforturile recente de prevenire a comercializării acestor produse au inclus:
•    Confiscarea unor materiale care urmau să fie folosite pentru a produce  mii de cartușe false, cu logo Xerox, la o fabrică din Maroc a unui importator/distribuitor. Fabrica avea o valoare estimată la peste 2,5 milioane de dolari, iar proprietarul se află, în prezent, în închisoare în așteptarea sentinței finale.
•    Confiscarea a sute de tonere Xerox contrafăcute și a câtorva mii de cartușe și cutii de la un comerciant din Mumbai, India, în valoare totală de aproape 25.000 de dolari. Proprietarul companiei se află în prezent sub urmărire penală.
•    Două descinderi în regiunea Antalya din Turcia, în urma cărora autoritățile au confiscat o serie de produse contrafăcute Xerox și OEM. Printre obiectele confiscate s-au numărat și accesorii folosite pentru producerea de falsuri, precum plăci de imprimare, etichete și ambalaje, cu o valoare estimată de 1,2 milioane de dolari. O altă operațiune încheiată combina, în depozitul furnizorului, cartușele de toner contrafăcute cu cartușe de toner originale Xerox și le vindea apoi retailer-ilor din sudul Turciei.
De asemenea, pe lângă contracararea activităților de contrafacere, Xerox a identificat distribuitorii care vând ilegal cartușe compatibile – produse care poartă mărcile producătorilor de echipamente originale – și a luat măsuri pentru a opri acest comerț ilegal. Prin apărarea drepturilor de proprietate intelectuală, Xerox își protejează clienții de produsele false.
•    Compania a desfășurat o serie de acțiuni menite să protejeze drepturile de marcă Xerox în România și în alte piețe emergente din diferite țări. Resellerii vizați au fost obligaţi să elimine produsele ce încălcau drepturile mărcii și să le înlocuiască cu produse Xerox originale.
„Cartușele false au o rată de rebut foarte mare, oferă o calitate slabă a imaginii și produc daune costisitoare pentru componentele echipamentelor”, afirmă Kevin Weaver, vice-președinte Brand Protection Group, Xerox Supplies Business Group. „Acest segment rămâne unul foarte activ și agresiv, iar noi vom continua să luptăm pentru a ne proteja clienții și pentru a opri răspândirea consumabilelor compatibile ilegale și a celor contrafăcute.”
Xerox protejează clienții din întreaga lume prin auditarea stocurilor de consumabile de la distribuitori, pentru a valida autenticitatea acestora și pentru a elimina consumabilele contrafăcute din lanțul de aprovizionare la nivel mondial. Clienții se pot asigura de legitimitatea produselor Xerox astfel:
•    Prin intermediul portalului Genuine Xerox Rewards Program, clienții pot introduce numărul de serie al etichetei de securitate/autenticitate și pot confirma pe loc legitimitatea consumabilelor. Mai mult, clienții acumulează puncte de fidelitate la cumpărare, pe care le pot folosi apoi pentru a achiziționa produse.
•    Cumpărând mereu consumabilele Xerox direct de la companie sau de la partenerii autorizați.
•    Contactând Brand Protection Group, dacă un produs Xerox li se pare suspect.

Imaging Supplies Coalition estimează că, la nivel mondial, se pierd anual aproximativ 3,5 miliarde de dolari din cauza produselor contrafăcute din industria imagisticii.