Compania americană XPRT Ventures a dat în judecată eBay, cel mai mare site de licitaţii din lume şi cere daune de minim 3,8 miliarde de dolari pentru încălcarea a şase patente folosite la dezvoltarea de sisteme de plată, ca PayPal.

Potrivit plângerii depuse la un tribunal federal din Delaware, eBay a sustras şi folosit informaţii care apar în patentele deţinute de XPRT şi le-a încorporat în servicii proprii ca PayPal Pay Later şi PayPal Buyer Credit.

EBay nu a înştiinţat în aprilie 2003 Biroul pentru Mărci şi Patente din SUA, la înregistrarea propriului sistem de automatizare a plăţilor, că avea cunoştinţă despre existenţa aplicaţiilor patentelor XPRT, potrivit companiei.

„Este vorba de furt şi încălcarea patentelor”, a afirmat Steven Moore, partener la Kelley Drye & Warren, firmă care reprezintă XPRT.

Potrivit ultimului raport financiar, afacerile de plăţi online ale eBay au generat venituri nete de 2,8 miliarde de dolari în 2009 sau 32% din totalul veniturilor de 8,83 miliarde de dolari ale companiei.

SURSA: Mediafax