Third Point LLC, firmă care deţine 5,2% din companie, le-a recomandat lui Bostock şi celorlalţi membri ai board-ului executiv să-şi dea demisia, pe motiv că ar fi responsabili pentru lipsa de performanţă a companiei. "Actualul board executiv al companiei Yahoo a luat un număr de decizii care au dăunat direct companiei şi care au condus la o scădere a valorii acţiunilor", au transmis reprezentanţii firmei Third Point.
Bostock este preşedinte Yahoo încă din 2008, iar sub conducerea sa au fost luate decizii precum refuzarea ofertei de 47,5 miliarde de dolari din partea Microsoft, în urmă ce 3 ani şi desemnarea lui Carol Bartz ca CEO al companiei în 2009. Odată estimată la o valoarea de 100 de milioane de dolari, compania a înregistrat o scădere de 49% a acţiunilor sub conducerea lui Bostock, care activase în prealabil în advertising.
Preşedintele Yahoo a concediat-o pe Bartz pe 6 septembrie, prin telefon, decizie care a fost intens criticată de executivi. Bostock a refuzat să comenteze întâmplarea. Acesta trebuie, în schimb, să recruteze un nou CEO şi să regândească vânzarea sau fracţionarea companiei. Între timp, postul de CEO este ocupat de Tim Morse, Financial Officer.
Sursa: Bloomberg