Yahoo! Messenger, unul dintre cele mai utilizate programe de mesagerie instant, poate provoca crize de epilepsie, potrivit secţiunii „Termeni şi condiţii” de utilizare a programului.

Majoritatea celor care îşi instalează programul de mesagerie instant Yahoo! Messenger trebuie să bifeze la un moment dat o casuţă prin care se declară de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare a programului. Cei care ar fi avut răbdare să arunce un ochi peste text ar fi aflat că Yahoo! Messenger poate provoca crize de epilepsie. 

Secţiunea de Termeni şi condiţii a Yahoo! Messenger are 27 de capitole care se împart la rândul lor în subcapitole. La capitolul 18, „Disclaimer Of Warranties” – Denegare de responsabilitate, la subcapitolul „e” se specifică: „Un procent mic din rândul utilizatorilor pot experimenta crize epileptice atunci când folosesc serviciul. Opriţi imediat folosirea programului şi consultaţi medicul dacă aveţi oricare din simptomele: ameţeli, tulburări de vedere,  dezorientare, mişcări involuntare sau convulsii”.

Ultima versiune, Yahoo! Messenger 10

Yahoo! Messenger este unul din cele mai populare softuri de chat şi interacţionare socială pe Internet, el putând fi descărcat gratuit. Ajuns la cea de a zecea versiune acest program permite utilizatorilor sa poarte conversaţii în timp real, să trimită sau să primească fişiere şi să joace diverse jocuri online. Numărul de utilizatori din ţara noastră este estimat la câteva milioane de persoane. 

Epilepsia este o tulburare neurologică comună care se datorează unor factori care interferează cu impulsurile electrice la nivelul creierului. Sistemul nervos produce descărcari electrice bruşte, excesive şi dezorganizate, care duc la apariţia convulsiilor.