Yahoo are în plan o nouă rundă de disponibilizări, prima de la preluarea funcţiei de CEO de către Carol Bartz, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Concedierile ar putea afecta mai multe sute de angajaţi şi ar putea fi anunţate în câteva zile, o dată cu raportul privind rezultatele financiare aferente primul trimestru din acest an.

Brad Williams, purtătorul de cuvânt al Yahoo, a refuzat să ofere informaţii cu privire la aceste zvonuri.

Noile disponibilizări ar fi ce-a de-a treia rundă impusă de conducere Yahoo în mai puţin de un an. Compania, care se află în dificultate de aproape doi ani, a concediat la începutul lui 2008 1.000 de angajaţi, pentru ca în al patrulea trimestru să renunţe la alţi 1.400 de salariaţi. Yahoo a încheiat anul 2008 cu 13.600 de angajaţi.

În ultimii ani Yahoo a pierdut teren în faţa rivalului Google pe segmentul căutării pe Internet. Cu toate că atrage 500 de milioane de vizitatori din întreaga lume, Yahoo a pierdut şi în faţa site-urilor de socializare, care „fură” mai ales din publicul tânăr.

Situaţia a devenit şi mai grea pentru Yahoo o dată cu intrarea in recesiune a SUA şi scăderea accentuată a veniturilor din publicitate.

Sursa: NYT