Yahoo! caută un nou CEO din luna septembrie a anului trecut, atunci când Carol Bartz a fost concediată. Bartz i-a numit pe cei din consiliul de administraţie nişte idioţi, imediat ce a fost demisă. Ea a primit o compensaţie de 10 milioane de dolari.

Cei de la All Things Digital au scris că cele mai mari şanse la fotoliul de CEO al Yahoo! le are Scott Thompson, preşedintele PayPal. Oficialii Yahoo! nu au dorit să comenteze.

Înainte de a deveni preşedinte la PayPal, Thompson a fost vicepreşedinte şi CTO (Chief Technology Officer) la eBay, cel mai mare şi mai popular site de licitaţii şi vânzări online de bunuri şi servicii, iar înainte a mai ocupat poziţiile de vicepreşedinte la o subisidiară Visa şi CIO (Chief Information Officer) la Barclays.

Yahoo! a concediat-o pe Bartz, care a preluat conducerea companiei în ianuarie 2009, după ce grupul american a înregistrat vânzări scăzute în competiţia pe care o duce cu giganţii Facebook şi Google. Tim Morse este cel care conduce compania până la numirea unui nou CEO.
UPDATE: Yahoo! l-a numit pe Scott Thompson noul CEO al companiei, anunţă Reuters. Preşedintele consiliului director al companiei, Roy Bostock a declarat că obiectivul principal al lui Thompson este să readucă compania pe linia de plutire, compania continuând procesul de revizuire a strategiilor.
SURSA: Cnet.com