YouTube ar putea începe să ofere servicii pe bază de abonament care le va permite utilizatorilor să urmărească online show-uri TV şi filme de televiziune noi, potrivit unui reprezentant al Google, citat de guardian.co.uk.

Mai multe canale de televiziune din Statele Unite au încheiat acorduri cu YouTube pentru a transmite integral programe online, iar Google a anunţat că ia în considerare introducerea unor programe cu plată.

David Eun, responsabil Google pentru parteneriate cu companii media, a declarat recent într-un interviu că introducerea de taxe de abonament este posbilă, în condiţiile în care se poartă discuţii cu mai multe posturi TV şi cu studiourile de film de la Hollywood. Google speră că introducerea unor taxe de acces, din care să fie plătite canalele TV pentru a-şi da acordul în ceea ce priveşte punerea conţinuturilor lor online, ar putea fi tentantă pentru aceştia.

O taxă de acces ar permite YouTube să facă faţă concurenţei care este din ce în ce mai ameninţătoare. Platforma Hulu, care oferă acces la seriale precum „House M.D”, „Lie To Me”, „The Daily Show”, „Saturday Night Live” etc. a devenit al doilea cel mai urmărit site de conţinut video din Statele Unite.

YouTube oferă, în prezent, acces gratuit la conţinut utilizatorilor şi încearcă să genereze venituri din publicitate. Eric Schmidt, CEO Google, a declarat în mai multe rânduri că YouTube trebuie să începă să producă bani. Analiştii spun că site-ul, cumpărat de Google cu 1,65 miliarde de dolari, a avut numai anul acesta pierderi de 470 de milioane de dolari.

SURSA: guardian.co.uk