YouTube, cel mai popular site de video-sharing din lume, a ajuns să înregistreze, în prezent, un miliard de vizualizări pe zi, la trei ani de când site-ul a fost cumpărat de Google pentru 1,65 miliarde de dolari.

„Sunt mândru să spun că am reuşit să găzduim peste un miliard de vizualizări pe zi pe YouTube. Este un moment extraordinar în scurta noastră istorie”, a scris pe blogul său Chad Hurley, fondator şi preşedinte executiv al YouTube.

„La trei ani de la achiziţia de către Google, afacerea continuă să crească şi să evolueze. Odată cu creşterea lăţimii de bandă a crescut şi calitatea video. Acum există mai multe posbilităţi ca oricând pentru a crea şi împărtăşii conţinut. Mulţi utilizatori care afişează clipuri pe site doresc să îşi transforme acest hobby într-o adevărată profesie”, potrivit lui Hurley.

Site-urile deţinute de Google au înregistrat peste 10 miliarde de vizionari de clipuri video, în Statele Unite, în luna august, respectiv 39,6% din piaţă, conform firmei de cercetare ComScore. Principalul concurent Google pe acest segment este Microsoft, care a înregistrat doar 547 milioane vizualizări pe site-urile sale (2,2%). Pe site-urile Yahoo! s-au înregistrat, în luna august, peste 355 de milioane de vizionări de clipuri video (1,4%).

Cel mai vizionat clip  de pe YouTube


SURSA: comScore, youtube-global.blogspot.com