Se pare că YouTube a început să fie nu numai un site în care toată lumea îşi pune filmuleţele din vacanţă, ca apoi să le arate prietenilor. YouTube a devenit o sursă de referinţă pentru presă, întrucât marele lui avantaj este că nu suportă cenzura. Mai precis, este vorba despre faptul că, în timp ce marile organizaţii media din întreaga lume nu au voie să trnamistă imagini cu manifestaţiile din Iran care au loc în aceste zile, din cauza autorităţilor care se luptă
Se pare că YouTube a început să fie nu numai un site în care toată lumea îşi pune filmuleţele din vacanţă, ca apoi să le arate prietenilor. YouTube a devenit o sursă de referinţă pentru presă, întrucât marele lui avantaj este că nu suportă cenzura.
Mai precis, este vorba despre faptul că, în timp ce marile organizaţii media din întreaga lume nu au voie să trnamistă imagini cu manifestaţiile din Iran care au loc în aceste zile, din cauza autorităţilor care se luptă să cenzureze, YouTube este singurul loc în care se pot găsi imagini cu ce se întâmplă acolo.
Asta pentru că site-ul de gestionare a clipurilor video permite încărcarea înregistrărilor făcute de amatorii care participă la manifestaţii, în timp ce organizaţii precum Reuters nu primesc autorizaţia de a imortaliza într-un fel anume evenimentele de la Teheran.
Un fotograf al agenţiei de presă Reuters a declarat că un poliţist i-a controlat aparatul de fotografiat pentru a se asigura că acestea nu ilustrează în niciun fel manifestaţiile, în timp ce un jurnalist sirian a dispărut în timp ce filma câteva cadre din timpul luptelor.
De asemenea, televiziunea Al Jazeera preia numai imagini de pe YouTube, întrucât are interdicţie de a filma luptele care se dau în capitala Iranului.