Vara e pe sfârșite, așa că gospodinele au început deja să cumpere tot ce au nevoie pentru a-și umple cămara cu zacuscă, murături, dulceață și bulion. Dacă în acest an ai vrea să încerci noi rețețe, noi îți propunem zacusca picantă cu ardei iute. Gustul e garantat delicios!
Rețetă de zacuscă picantă cu ardei iute
Dacă și dumneavoastră stați ore în șir în bucătărie pentru a pregăti bunătăți pentru iarnă, dar copiii/nepoții dumneavoastră nu se ating de ele niciodată, nu disperați. Nu sunteți dumneavoastă vinovată!
Adolescenții din ziua de azi preferă mâncărurile picante, așa că tot ce trebuie să faceți este să schimbați puțin rețeta, iar copiii/nepoții dumneavoastră vor da iama în cămara pentru a mai lua un borcan cu zacuscă.
În acest an, noi vă propunem să încercați o rețetă delicioasă, cunoscută de puține persoane, de zacuscă picantă cu ardei iute. Gustul e garantat delicios!
Dacă v-am captat atenția, atunci asigurați-vă că ați cumpărat următoarele ingrediente când mai mergeți la supermarket:
- zece vinete;
- zece gogoşari;
- 500 ml de ulei de floarea-soarelui;
- zece roşii mari;
- 2/3 căpăţâni de usturoi;
- cinci cepe mari;
- 200 gr de ardei iute;
- 1/2 foi de dafin;
- sare;
- piper;
Cum pregătim zacusca picantă cu ardei iute?
Stai liniștită, nu trebuie să fii un as în bucătărie ca să te poți bucura de o porție delicioasă de zacuscă picantă. Rețeta este simplă și o poate face cu ușurință și o persoană care n-a mai pregătit zacuscă până acum.
Mai întâi trebuie să coaceți vinetele. După ce s-au copt, trebuie să le curățați de coajă și să le lăsați la scurs într-o sită ca să scăpați de zeamă.
Între timp, vă puteți apuca să curățați bine gogoșarii de toate pielițele și de semințe. După ce i-ați curățat cu mare atenție, vă puteți apuca să îi tăiați mărunt.
După ce ați terminat cu gogoșarii, începeți să tocați mărunt ceapa. După ce e gata, lăsați-o să se călească în puțin ulei. Trebuie să o lăsați pe foc până devine transparentă. După ce s-a călit ceapa, adăugați în aceeași oală cățeii de usturoi (tocați mărunt), roşiile (curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe subţiri), bucăţile de gogoşar copt, vinetele coapte și ardeiul iute (tăiat rondele).
Sarea și piperul se adaugă după gust. Lăsați totul să fiarbă la foc mic. Când sosul devine gros, iar uleiul începe să se ridice la suprafață, zacusca dumneavoastră este gata.
Atenție! Trebuie să o turnați fierbinte în borcane. Aveți grijă să lăsați un spaţiu gol de 2 cm din marginea borcanului. Deasupra se pune câte o lingură de ulei fierbinte, înainte de a închide borcanul.
Dacă vrei deja să te apuci de gătit noi îți urăm mult spor! Sperăm să îți placă această rețetă.