Ministrul propus al Dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat, marţi, că fostul deţinător al acestui portofoliu Daniel Suciu a eliminat din planul de control pe 2019 Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură, care gestionează programele de dezvoltare locală PNDL 1 şi PNDL 2, şi ar trebui să îşi pună întrebarea de câte ori va fi chemat la DNA.

„Pentru a-l ajuta pe domnul fost ministru, aş vrea să îi împrospătez memoria cu o notă privind fundamentarea programului de control de fond planificat pentru anul 2019, data este 17.01.2019, iar Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură este direcţia din Ministerul Lucrărilor Publice care gestionează programele de dezvoltare locală PNDL 1 şi PNDL 2. Mergem mai departe.

Faptul că din 2013 şi până în 2017, şase ani, nu s-a făcut un control de fond la această direcţie de către Corpul de control al ministerului, apreciem că se impune efectuarea acestuia în acest an. Câteva luni mai târziu, domnul Suciu, cu gura dânsului, elimină, am aici documentele, din planul de control această direcţie. De ce?

Pentru a acoperi toate neregulile astea pe care le-am prezentat noi”, a spus Ştefan, în cadrul audierilor de la comisiile de specialitate din Parlament.

”DNA mă lasă rece”

El a afirmat că fostul ministru ar trebui să se întrebe de câte ori va fi chemat la DNA.

„Deci domnul Suciu conştient a făcut lucrul ăsta şi astăzi îndrăzneşte să pună întrebări retorice. Domnul Suciu să îşi pună întrebarea cât şi de câte ori va fi chemat la DNA. Asta este problema dânsului.

Toate documentele din teritoriu, toate procesele-verbale au fost înaintate. Zilnic semnez hârtii şi documente de predare către diferite instituţii”, a susţinut Ion Ştefan.

La rândul său, Daniel Suciu a precizat că pe 17 ianuarie 2019 nu era ministru, iar ameninţările cu DNA îl „lasă rece”, arată Agerpres.

În cadrul audierilor, Suciu a prezentat un document despre care a susţinut că este semnat de Ştefan, care „desfiinţează” ordonanţele de urgenţă pe fonduri europene adoptate de Guvernul Orban I în ultima şedinţă, acte normative care, de altfel, au fost retrase de la publicarea în Monitorul Oficial.