Zăpadă în SUA. Iarna a pus stăpânire pe America. După zile de-a dreptul de călduroase, a venit iarna. Prima furtună de zăpadă s-a făcut simțită în statul Montana.

Stratul de zăpadă destul de mare. Din această cauză se circulă cu dificultate. Școlile au fost închise. Populația a fost sfătuită să își limiteze deplasările.

A venit iarnă după temperaturi de 20 de grade Celsius

Înainte de iarnă, a fost o toamnă extrem de frumoasă. Chiar săptămâna trecută s-au înregistrat 20 de grade Celsius.

Acum însă, iarna și-a intrat în drepturi. Stratul de zăpadă măsoară aproape o jumătate de metru în unele locuri.

Potrivit meteorologilor, ninsorile se vor răspândi până la sfârșitul săptămânii spre nordul Statelor Unite.

 

Prima zăpadă în România

În România, s-a anunțat când ar avea loc prima ninsoare. Ea ar veni mai devreme iarna aceasta față de anii trecuți, anunță Accuweather.

Cu toate acestea, în aceste zile l a noi în țară sunt temperaturi de vară. Nimeni nu își poate imagina că în prima săptămână a lunii decembrie, temperaturile vor scădea puternic. Numai în weekendul care a trecut, au fost atinse 22 de recorduri de temperatură.

Temperaturi de 25 de grade în octombrie

În județul Bihor s-au înregistrat 25 de grade Celsius. Acestă temperatură a fost cea mai ridicată pentru o zi de octombrie din istoria măsurătorilor. În București, de asemenea, au fost 32 de grade Celsius.

Specialiștii au atenționat că temperaturile sunt mult mai mari decât ar fi normal în această perioadă a anului.

Când vom avea primii fulgi în București

În București ar putea să ningă începând cu 2 decembrie. Temperatura minimă va fi de -3 grade Celsius. Apoi ar mai urma să avem zăpadă și după jumătatea lui decembrie. Este preconizat să ningă în zilele de 16, 18, 20 și 23 decembrie. Sfârșitul de an ar însemna zile cu zăpadă. Se așteaptă fulgi de nea și în 29 și 30 decembrie.

Pentru săptămâna viitoare, însă, din 30 octombrie – 5 noiembrie va fi cald. Temperaturi medii sunt mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Se va simți mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor. Acest lucru va fi mai accentuat în zonele de vest, nord și centrale ale României.