Este ninsoare abundentă în centrul țării
România se află sub cod galben de ninsoare. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a anunțat că intervine cu 54 de utilaje de deszăpezire în toate zonele afectate. Până în prezent, au fost răspândite peste 200 de tone de materiale antiderapante. Drumarii acționează cu 54 de utilaje de deszăpezire în toate zonele afectate. Șoferii sunt rugați să conducă prudent și să-și adapteze stilul de condus la condițiile de trafic.
Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri. Centrul Infotrafic informează că nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită.
Există precipitații sub formă de ninsoare, cu un strat subțire de zăpadă frământată pe carosabil, în județul Brașov. Asta se întâmplă pe DN 1 Brașov – Predeal, DN 1A Brașov – Cheia, DN 13 Măieruș – Rupea și DN 73A Predeal – Râșnov.
Se circulă în condiții de iarnă, fără precipitații la această oră, și pe raza județului Harghita, pe DN 12C (Lacu Roșu) și pe DN 15 (Borsec). Se acționează cu utilaje pentru curățarea suprafeței de rulare.
Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe carosabil umed. Sunt precipitații izolate sub formă de ploaie slabă, și cu vizibilitate bună.
Ninge până până joi seara
Până joi seară, o informare meteo anunță ninsori, lapoviță și vânt puternic în România. Se va depune un nou strat de zăpadă în zonele montane. În București, este prevăzută o răcire bruscă a vremii, urmată de o ușoară creștere a temperaturilor.
Până, joi, la ora 20:00, se prevăd precipitații temporare slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei. Iar în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei se așteaptă precipitații mixte. În Carpații Orientali și Meridionali, se estimează că va ninge local moderat. Cantitățile vor fi de 10 până la 15 litri pe metru pătrat, și se va forma un nou strat de zăpadă. De asemenea, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu rafale în general de 40 până la 50 km/h în estul, sud-estul țării și în zonele montane.
„Ne aflăm deja într-un prag de alertă de cod roşu!” spune Elena Mateescu, şefa ANM.
„Observăm luna martie o lună a extremelor, în continuare, de la zile foarte călduroase, la perioade mai reci, observăm perioade scurte, reci, dar la sfârşitul acestei săptămâni inclusiv în zona în care ne aflăm (Harghita – n.red.) temperaturile vor depăşi, din nou, 10-15 grade, în condiţiile în care în această dimineaţă am avut doar 1-2 grade, chiar temperaturi negative în zonele depresionare din estul Transilvaniei.Fapt care confirmă alternanţa şi tendinţa evidentă a acestei alternanţe şi a amplitudinilor termice din ce în ce mai evident”, a declarat Elena Mateescu, la Miercurea-Ciuc, la conferinţa de închidere a proiectului „Restaurarea zonelor umede şi turbăriilor din Regiunea Centru” a mai spus Elena Mateescu la Antena 3.