Zăpadă pe Transalpina! Ninge de câteva ore. Se circulă în condiții de iarnă. Drumarii au intervenit deja cu utilajele de deszăpezire și cu material antiderapant.
Zăpadă pe Transalpina! Au intervenit utilajele de deszăpezire
Zăpadă pe Transalpina! Se circulă în condiţii de iarnă (zăpadă pe carosabil de 1 cm – 3 cm) pe DN 67C Novaci-Rânca, judeţul Gorj. Momentan, nu sunt impuse restricţii de trafic. Potrivit DRDP Craiova, s-a intervenit deja cu material antiderapant şi două lame.
Momentan, nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită. Totuși, ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Cluj, Iaşi şi Vaslui.
Potrivit Centrului Infotrafic, carosabilul este umed pe mai multe artere rutiere din judeţele Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, dar şi în mun. Bucureşti. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu.
Zăpadă de jumătate de metru la Bâlea Lac
Zăpada înaltă de aproximativ jumătate de metru a acoperit peisajul la Bâlea Lac în România. Imaginile spectaculoase de la Bâlea Lac și de pe Transfăgărășan reflectă deja impactul sezonului rece. Bâlea Lac se bucură în prezent de cea mai semnificativă acumulare de zăpadă din această perioadă, constituind astfel locul cu cel mai gros strat de zăpadă din întreaga țară.
Iarna și-a făcut simțită prezența în zonele montane, iar atmosfera din aceste locuri emană farmecul unei povești. Peisajul din zona Bâlea Lac se dovedește cu adevărat impresionant, cu un covor de zăpadă care depășește 40 de centimetri.
Accesul către Bâlea Lac este posibil doar prin intermediul telecabinei, deoarece Transfăgărășanul a fost închis. Se anticipă că ninsorile vor continua pe crestele Munților Făgăraș în zilele următoare, ceea ce înseamnă că turiștii trebuie să aibă răbdare înainte de a se aventura în acea zonă.
Echipele de salvamontiști recomandă călătorilor care intenționează să plece în drumeții să fie echipați corespunzător pentru condițiile de iarnă și să evite traseele care prezintă pericole.