Presa germană face speculaţii cu privire la acest val de îmbolnăviri subite, săptămânalul Der Spiegel sugerând chiar că este vorba de o 'grevă sălbatică', şi pune sub semnul întrebării legalitatea unei astfel de acţiuni. 

Deşi oficial nu a fost anunţată nicio grevă, solicitările de concedii pe motiv de boală au început, duminică, şi au continuat şi joi, a informat TUIfly, într-un comunicat, precizând că "63 din cele 110 zboruri prevăzute pentru ziua de joi vor fi asigurate", în timp ce 47 de zboruri vor fi anulate. "Solicitările de concediu pe motiv de boală depuse în ultimul minut de piloţi şi personalul din cabină nu permit TUIfly să îşi informeze la timp clienţii şi să le propună soluţii alternative", subliniază compania aeriană. 

Miercuri, o altă companie aeriană germană, Air Berlin, aflată în plină restructurare, a anunţat că poartă discuţii cu TUIfly cu privire la o eventuală regrupare sub aceeaşi structură a zborurilor lor spre destinaţiile turistice. De asemenea, anterior Bloomberg a informat că grupul TUI AG negociază vânzarea companiei sale aeriene TUIfly către compania aeriană britanică EasyJet Plc. 

În ultimele zile mai multe zboruri TUIfly au înregistrat întârzieri din cauza solicitărilor de concedii medicale depuse de către angajaţi. Astfel, miercuri TUIfly a fost nevoită să anuleze 24 din cele 99 de zboruri programate. 

Valul de îmbolnăviri în rândul angajaţilor TUIfly vine într-un moment inoportun pentru această companie aeriană specializată pe zborurile charter, în condiţiile în care în mai multe regiuni din Germania au început vacanţele şcolare de toamnă. 

TUIfly are aproximativ 2.000 de angajaţi şi o flotă de 41 de avioane Boeing 737.

SURSA: Agerpres