Prin urmare, când vă apucaţi de treabă, asiguraţi-vă că respectaţi nişte paşi prestabiliţi, pentru a nu fi puşi în situaţia de a curăţa de două ori în acelaşi loc.

Pentru a vă îmbunătăți tehnica de curățare, un site de specialitate vine în ajutorul nostru, amintind care sunt cele mai comune 10 greșeli comune pe care ar trebui să le evitați cu orice preț.

Oricine vrea, mai ales de Sărbători, să aibă casele cât mai curate, deşi nu este o misiune prea uşoară. Putem fi, însă, eficienţi dacă ţinem cont de câteva reguli.

1. De ce nu e bine să ștergeți praful cu o cârpă uscată

Mulți oameni cred că dacă șterg praful cu o cârpă uscată, nu vor mai rămâne pete pe mobilier. Cu toate acestea, atunci când ștergeți praful cu o cârpă uscată, nu faceți decât să mutați praful, care poate chiar zgâria suprafețele.

Cel mai bun mod de a ridica praful de pe o suprafață este folosirea unei cârpe umede, de preferință o cârpă din microfibră.

2. Folosiți prea multă apă

Adesea oamenii folosesc prea multă apă care poate deteriora anumite țesături și lemnul sau poate provoca rugină pe anumite componente metalice. Amintiți-vă că mai puțin înseamnă mai mult.

3. Curățarea petelor

Indiferent de pata de pe covor, nu începeți niciodată să frecați, deoarece acest lucru poate deteriora fibrele și țesăturile covorului. În schimb, ar trebui să ștergeți până pata când se usucă și să o tratați cu un agent de îndepărtare a petelor pe care l-ați testat pe material într-o zonă ascunsă.

4. Pulverizați direct pe suprafețe

Când utilizați orice produs de curățare, este mai bine să îl pulverizați pe o cârpă înainte de a șterge. Acest lucru va evita un finisaj cu dungi și acumularea de produs pe anumite zone.

5. Începeți mereu cu ferestrele și mobila

Ar trebui să curățați întotdeauna mobilierul și ferestrele înainte de a începe să măturați, să aspirați sau să curățați podelele, altfel veți ajunge să curățați din nou podelele!

6. Curăţaţi obiectele din inox cu mişcari circulare

Obiectele din oţel inoxidabil ne dau serioase bătăi de cap, dacă nu ţinem cont de un detaliu aparent nesemnificativ. Lustruind o astfel de suprafaţă utilizând mişcări circulare putem constata la final că deşi am eliminat petele, am lăsat urme sau mici zgârieturi.

Pentru a reda strălucirea, ştergeţi sau frecaţi întotdeauna în aceeaşi direcţie ca şi liniile de pe metal.

7. Nu mai folosiți aceeași cârpă în toată casa

Ar trebui să folosiți mai multe cârpe în timpul curețeniei din casă, altfel veți răspândi microbi dintr-un spațiu în altul. Cel mai bine este să folositi cârpe din microfibră pentru diferite zone, asigurându-vă că le spălați după fiecare utilizare.

8. Curățați regulat aspiratorul

Aspiratoarele își pot atinge potențialul maxim doar dacă le păstrați curate și le goliți în mod regulat. Dacă nu, aspiratul nu va da rezultate.

9. Nu uitați de clanțe

Orice ați face, nu uitați să curățați cele mai comune puncte de atingere, cum ar fi clanțele și mânerele. Utilizați în mod regulat un șervețel dezinfectant sau o cârpă din microfibră pentru a ține la distanță microbii.

10. Nici de pernele canapelei

Asigurați-vă că aspirați sub pernele canapelei și curățați toate colțurile în care se adună firimituri și alte lucruri.