Cu toții am consumat Coca-Cola, am urmărit reclamele, am testat produsele, am pus la îndoială ingredientele folosite și cât de benefică este această băutură pentru consumator.
Sunt, totuși, și lucruri nespuse, eventual neștiute despre această companie. Pentru curiosi, în urma unei vizite la fabrica de la Ploiești, Capital a adunat 10 lucruri necunoscute despre Coca-Cola România.
1. Din cele 3 fabrici pe care compania le deține în România, fabrica de la Ploiești, cea mai mare pe plan local, produce anual jumatate de miliard de litri de băutură răcoritoare.
2.Compania primește lunar 1-2 reclamații cu privire la produsele comercializate.Cand vine vorba de informatii despre conținutul băuturilor, cofeină, concursuri etc, sunt nenumarate telefoane la linia specială dedicată consumatorului.
3. Depozitul de la Ploiești este cel mai mare din Europa și al treilea la nivel mondial după cel din Atlanta și cel de la NASA. Poate găzdui până la 35.000 de paleți. Investiția în acest depozit a fost în valoare de 40 de milioane de euro.
4. Termenul de valabilitate al unei Coca-Cola variază în funcție de ambalaj : 4 luni pentru pet și 1 an pentru sucul la cutie, respectiv sticlă.
5. Rețeta folosită la prepararea Coca-Colei comercializate în România este aceeași cu cea pentru restul Europei. Siropul este cel care diferă, în unele țări folosindu-se sirop de porumb, în altele zahăr de sfeclă sau de trestie. Rețetele diferă când vine vorba de Fanta.
6. Contrar aparentelor, în România se consumă mai puțină Coca-Cola pe cap de locuitor comparativ cu Vestul Europei.
7. O parte din ceea ce se produce la Ploiești are destinația Republica Moldova.
8. Recent, Coca-Cola a fost interzisă în California din motiv de MEI4 (un compus al caramelului, conținut de băutură), însă specialiștii comaniei spun că pentru a egala cantitatea care a stat la baza studiului potivit căruia ingredientul duce la apariția cancerului, clinetul ar trebui să consume zilnic 2.800 de doze de băutură timp de 80 de ani.
9. In depozit există o sirenă care imită cântecul păsărilor sălbatice astfel încât să alunge păsarile care vor un adapost.
10. La depozitul de la Ploiești sunt 500 de angajați.