‘Pe parcursul nopţii trecute şi în cursul dimineţii s-a intervenit operativ în zone unde accesul era posibil şi echipele de intervenţii au putut remedia o parte din avarii’, precizează Enel, într-un comunicat remis, Agerpres.

În judeţul Constanţa au rămas nealimentate total sau parţial 40 linii de medie tensiune şi 481 posturi de transformare, fiind afectate 87 localităţi.

În judeţul Tulcea au rămas nealimentate total 25 linii de medie tensiune, o linie de medie tensiune a fost afectată parţial şi 318 posturi de transformare n-au mai primit curent electric. Din cauza acestor defecţiuni au fost afectate 51 localităţi şi parţial municipiul Tulcea.

În judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total trei linii de medie tensiune, alte trei linii de medie tensiune au fost nealimentate parţial şi 60 posturi de transformare sunt afectate, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică în opt localităţi.

În judeţul Ialomiţa au rămas nealimentate parţial opt linii de medie tensiune şi au fost afectate 28 de posturi de transformare.

Între cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul furtunii foarte puternice din cursul nopţii trecute, se numără izolatori sparţi, cordoane şi conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi căzute pe liniile electrice aeriene.

Un număr de 55 de echipe Enel Distribuţie Dobrogea şi contractori sunt mobilizate pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, luni dimineaţă, trei avertizări de vânt puternic, încadrate la categoria Cod Galben şi Cod Portocaliu, valabile pentru sudul şi estul Munteniei, Dobrogea şi pe arii extinse din Moldova.

Sursa: Agerpres