Bucureștenii se confruntă din nou cu probleme mari legate de apa caldă, în special cei din sectorul cinci. Se pare că din cauza unei avarii, aceștia au rămas fără apă caldă de câteva zile, iar situația va dura până duminică cel puțin, spun autoritățile.
Zeci de mii de bucureșteni din sectorul 5 își încălzesc apa la aragaz pentru a se putea spăla, în condițiile în care nu au altă opțiune. Locuitorii unui bloc din București au declarat pentru Digi24 că apa are o temperatură de aproximativ 23 de grade Celsius și nu se încălzește nici dacă este lăsată să curgă.
Aceștia au mai adăugat că situația continuă deja de o săptămână dar că nici înainte situația nu era prea bună. Autoritățile nu oferă nicio explicașie și nici măcar nu răspund la telefon. Afectați sunt și o parte din bucureștenii din sectorul 6 al capitalei.
Singurul lucru pe care îl menționează autoritățile este faptul că vorbim despre o avarie care este în curs de remediere. Termenul de remediere este 29 mai, ora 24.00, însă rămâne de văzut dacă va fi sau nu rezolvată până atunci.
„Este vorba de o avarie în rețeaua primară care este în curs de remediere. Avem comunicat termenul de 29 mai până la ora 24:00, estimativ, până se va… E o avarie mare care afectează o zonă întinsă din Sectorul 5. Afectează zone foarte întinse: Șoseaua Alexandriei, Topliceanu, Modoran Ene, Mărgeanului. V-am dat ca exemple, dar sunt foarte multe. Se întinde până pe Calea Ferentari”, anunță autoritățile.
Explicația autorităților
De cealaltă parte, Termoenergetica anunța că are diverse probleme de furnizare a apei calde în 5 dintre cele 6 sectoare ale Capitalei. În acest context, foarte mulți bucureșteni sunt obligați să se mulțumească cu încălzitul apei pe aragaz.
Reprezentanții Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Bucureștiului, spun că situația alimentării Capitalei este critică, și că fără investiții, iarna care vine va fi una extrem de grea.
În acest context, în cursul zilei de joi, Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din București.
Astfel, 216 milioane de euro vor veni de la Bruxelles. Cu acești bani se vor înlocui circa 212 km de conducte care sunt pline de găuri. În ceea ce privește estimările experților, potrivit acestora, în fiecare oră, prin țevile ciuruite, se pierd între 2000 și 2500 de tone de apă fierbinte.