Este aglomeraţie pe litoral şi la acest sfârşit de săptămână. Vremea bună a atras peste 100.000 de turişti în staţiunile de la mare, iar plajele sunt pline. Pe lângă măsurile igienico-sanitare şi de distanţare pe care autorităţile le recomandă pentru a se preveni şi limita infectarea cu noul coronavirus, salvamarii îi atenţionează pe turişti să conştientizeze pericolul permanent pe care îl reprezintă marea, dar şi expunerea îndelungată la soare.

Sfârșitul de săptămână în vârf de sezon estival a adus un număr record de turiști pe litoral. Este o vreme perfectă iar plajele sunt pline din Vama Veche până la Corbu și Vadu. Autoritățile recomandă evitarea aglomerațiilor și respectarea măsurilor de prevenire a infestării cu noul coronavirus.

Ce spun turiștii?

-Ca reguli în magazine și în localuri nu mi se pare că se respectă mare lucru. În principiu, încercăm să evităm restaurantele și ne facem noi în apartament, tocmai ca să evitam orice.

-Eu oricum nu cred în virus, dar nu mă simt în siguranță cu mizeria asta din apă.

Numai de la 1 iulie de pe litoral au fost strânse 3.000 de tone de alge, un fenomen nemaiîntâlnit de zece ani, favorizat de temperaturile ridicate. Apa are 26 de grade și nu se anunță valuri mari, dar cei care sunt tentați să petreacă mult timp la scăldat și să stea la soare trebuie să știe că nu sunt feriți de pericole.

Gabriel Curea, șeful salvamarilor din Constanța și Mamaia: Că este agitată, că este liniștită, în momentul în care ai intrat în apă, trebuie să știi că ești într-un mediu periculos, să îţi iei toate măsurile de precauție. Dacă ești obosit e bine să nu intri în apă, dacă te știi cu probleme medicale e bine să eviți între orele 11:00 și orele 17:00, apare un leșin, să spunem. E foarte greu să fim sesizaţi, până se intervine trec acele cinci minute pe care noi le avem la dispoziție ca să putem salva pe cineva