După ce țara sa a primit până în momentul de față cel puțin 100 de milioane de dolari în donații crypto în ultimele trei săptămâni, preşedintele Volodimir Zelenski a decis să semneze legea activelor digitale.
Volodimir Zelenski a semnat! Decizie de ultim moment în plin conflict. Se aplică în toată Ucraina
Decizia a fost luată în contextul în care ucrainenii au primit donaţii semnificative sub formă de criptomonede de la începutul tensiunilor militare. Totodată, legea respectivă clarifică statutul legal al activelor digitale, modul în care acestea sunt clasificate, în timp ce reglementează utilizarea lor, informează Ministerul ucrainean al Transformării Digitale.
Mai mult, autoritățile din Ucraina spun că legea vine cu cerinţa ca furnizorii de servicii crypto să fie înregistraţi, potrivit informațiilor preluate de coindesk.com
Platformele de exchange vor putea opera într-un cadru legal
Ministerul a explicat și faptul că piaţa va fi reglementată de către Comisia Naţională pentru Bursă şi Valori Mobiliare iar platformele de exchange vor putea opera într-un cadru legal, în contextul în care băncile vor trebui să le deschidă conturi.
Amintim că Ucraina a primit până acum cel puţin 100 de milioane de dolari în donaţii crypto în ultimele trei săptămâni, de la diferiţi oameni care vor să sprijine eforturile umanitare şi militare ale ţării.
Rusia a negat că ar fi efectuat un atac aerian împotriva unui teatru din Mariupol
Amintim că ministerul rus al Apărării a negat miercuri, 16 martie, că ar fi efectuat un atac aerian împotriva unui teatru din Mariupol, potrivit informațiilor transmise de reuters.com
Consiliul din oraşul-port asediat a declarat anterior că forţele ruseşti au bombardat un teatru în care se adăposteau civili. În schimb, ministerul rus a acuzat Ucraina că pregăteşte un atac cu arme chimice sub pavilion fals împotriva civililor.
„Avem cunoştinţe credibile că SBU pregăteşte o provocare cu utilizarea de substanţe toxice cu sprijinul statelor occidentale”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, potrivit agenţiei de presă de stat TASS.
„Scopul provocării este de a acuza Rusia că a folosit arme chimice împotriva populaţiei ucrainene”, a continuat Konaşenkov, fără a furniza dovezi. De partea rusă nu vor fi folosite arme chimice, deoarece toate au fost distruse, a susţinut el.
Noutăți și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI.
Pe de altă parte, statele occidentale au observat recent un risc tot mai mare de utilizare de către Rusia a armelor biologice sau chimice în războiul din Ucraina. Există temerea că Moscova s-ar putea folosi de relatările despre presupusa producţie de arme de distrugere în masă de către Ucraina ca pretext pentru a le folosi ea însăşi.
În ultimele săptămâni, Rusia a afirmat în repetate rânduri că a descoperit laboratoare ucrainene în care se efectuau experimente biologice şi militare cu finanţare americană.