Producătorul de medicamente Zentiva, controlat de grupul francez Sanofi-Aventis, a anunţat numirea unui nou preşedinte în persoana lui Rob Koremans. Acesta mai deţine şi funcţia de vicepreşedinte al diviziei de generice a companiei franceze.

Koremans a fost până în acest moment CEO-ul Cryo-Save, cea mai mare companie de stocare de celule stem din Europa.

„Experienţa vastă a lui Rob Koremans pe piaţa farmeceutică din Europa va fi un adevărat beneficiu pentru noi, pentru impelementarea platformei europene de generice”, a afirmat Hanspeter Spek, vicepreşedintele executiv al diviziei de operaţiuni farmaceutice al Sanofi-Avetis. Acesta a mai adăugat că noua platformă va fi un motor de creştere pentru companie pe piaţa din Europa.

Noul preşedinte al Zentiva a fi responsabil de întarirea cooperarii în cadrul activităţilor de generice ale companiei pe piaţa din Europa.

Rob Koremans a avut mai multe funcţii de conducere în cadrul unor companii ca Gruenenthal şi Serono.

Producătorul ceh Zentiva, parte a grupului francez Sanofi-Aventis, controlează 75% din acţiunile Zentiva România. Prin intermediul Venoma Holdings Limited, compania cehă are 51% din acţiuni, iar în nume propriu încă 24%.

În acţionariatul Zentiva se mai regăsesc fondul de investiţii Artio International Equity Fund, fost Julius Baer, cu 2,86%, două fonduri de pensii administrate de ING, care au cumulat 0,89% din capital, precum şi alte două fonduri administrate de Raiffeisen, cu puţin peste 0,17% din titluri.

SURSA: Zentiva