El a spus că, de exemplu, se creează o discriminare prin faptul că, prin prisma funcţiei sale, are o indemnizaţie mărită în vreme ce majoritatea colegilor săi parlamentari nu beneficiază de o astfel majorare.
"Se creează o discriminare. Eu sunt un coleg ales de către colegii mei. Nu există nicio diferenţă între votul meu şi votul celorlalţi. E adevărat că activitatea mea este mult mai amplă, dar mi-am asumat acest lucru, deci mi-am asumat să reprezint Parlamentul României, Camera Deputaţilor în tot ceea ce înseamnă atribute stabilite prin regulament. Dacă facem acest lucru e ca şi cum într-o localitate aş mări doar la primari salariul şi la ceilalţi angajaţi, funcţionari publici sau la consilieri locali nu le-aş mări, e ca şi când într-un spital numai directorului i-aş mări salariul şi celorlalţi medici şi asistentele medicale şi brancardierii ar avea alt salariu", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Zgonea a adăugat că, din punctul său de vedere, actul normativ ar trebui rediscutat.
"Din punctul meu de vedere trebuie rediscutată. Am spus şi astăzi în interior, mă simt într-un fel pus la colţ", a declarat Valeriu Zgonea.
Întrebat dacă ar dori să se renunţe la măsura măririi indemnizaţiilor înalţilor demnitari, Zgonea a spus că este o discuţie mai amplă şi că după Codul fiscal, o lege a salarizării este bine venită.
"În acest moment pentru o Românie modernă ai nevoie ca şi preşedintele statului, primul-ministru, ceilalţi doi preşedinţi de Cameră, membri celor două Birouri, miniştri să fie salarizaţi cum trebuie, dar să aibă şi responsabilităţi pe măsură, pentru că unii dintre ei sunt ordonatori principali de credite şi bineînţeles au bugete de miliarde şi dumneavoastră cereţi şi noi cerem, toţi, de la ei eficienţă şi un management foarte bun şi leadership, dar mi-e greu să explic o astfel de măsură şi nu comentez de aici înainte", a mai declarat preşedintele Camerei. AGERPRES