Liderul PSD, Liviu Dragnea, este citat luni, 21 ianuarie, la completul de 5 judecători ai Înaltei Curți, în dosarul Angajărilor la DGASPC Teleorman, în care contestă condamnarea la 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu.
Procesul în acest caz este soluționat de Completul 2 Penal, format din Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Rodica Aida Popa. Acest complet a fost tras la sorți pe 13 decembrie.
Pe rolul acestui complet sunt astăzi și alte cazuri mediatizate: apeluri (cum ar fi dosarul privindu-i pe fostul deputat Sebastian Ghiță și șefii parchetelor din Prahova) sau contestațții în anulare, căi de atac extraordinare, făcute în baza deciziei CCR privind constituirea completurilor de cinci judecători (fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fostul președinte al ANAF Șerban Pop, milionarul Horia Simu, fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, fostul senator Dan Șova, fostul deputat Marian Ghiveciu etc).
Modul în care dosarele din perioada 2014-2018, care erau pe rolurile completurilor de 5 judecători, au fost trase la sorți pe 13 decembrie și au rămas în soluționarea acestora este însă în discuția Secțiilor Unite ale Înaltei Curți
La termenul din 14 ianuarie 2019, Completul 1 Penal de 5 judecători (tras la sorți în decembrie 2018) a amânat toate procesele pentru data de 4 februarie și a sesizat Sectiile Unite, pentru a se pronunța asupra acestei situații. Completul 1 Penal este condus de vicepreședintele Inaltei Curți Iulian Dragomir. Din complet mai fac parte: Simona Nenita, Marius Foitos, Ionut Matei și Geanina Arghir. Surse din magistratură au explicat pentru Ziare.com ca Secțiile Unite de la Înalta Curte vor lua în discuție aceste aspecte la sfârșitul acestei luni.
Situația completurilor de la Înalta Curte a fost schimbată total de de două decizii date de Curtea Constituțională (CCR) și de Curtea de Apel București (CAB).
Sursa: Ziare.com