Răzvan Marin, primele declarații după calificarea României în optimile Euro 2024

Răzvan Marin s-a declarat extrem de fericit pentru calificarea istorică în optimile de finală ale Euro 2024.

Marcatorul unicului gol al tricolorilor în meciul cu Slovacia a transmis că se așteaptă la un meci complet diferit în optimile de finală, unde România poate scrie istorie.

„Înseamnă foarte mult (n.r. o calificare în optimi), ne bucurăm, ne-am îndeplinit obiectivul, acesta a fost obiectivul nostru de la bun început. Acum, va fi un singur meci și va fi cu totul altceva.

Cum am spus, ne bucurăm enorm, ne-am îndeplinit obiectivul, suntem foarte fericiți că am făcut milioane de români fericiți. Pe orice stadion unde am jucat am dominat mai ales in tribune și suntem foarte fericiți”, a spus el.

Declarațiile lui Gheorghe Hagi

România a obținut o performanță istorică la Euro 2024, calificându-se în optimile de finală ale turneului din Germania. Echipa antrenată de Edward Iordănescu a încheiat la egalitate cu Slovacia, scor 1-1, în ultimul meci din grupă, și a terminat pe prima poziție în clasament.

Când era condusă pe tabela de marcaj, România au primit o lovitură de la 11 metri în urma unei intervenții dure asupra lui Ianis Hagi. Jucătorul român s-a prăbușit în careu după un fault al lui Hancko, care, la prima vedere, părea să fi avut loc în afara suprafeței de pedeapsă.

Gheorghe Hagi, prezent la Frankfurt pentru partida împotriva Slovaciei, a declarat că România trebuie să abordeze cu optimism meciul din optimile de finală, indiferent de adversar.

„Echipa câștigă calificări, meciuri, trofee. Încredere mare, ei de acum încolo pot face orice. Poate ne trebuie puțin mai mult curaj, ei pot juca mai bine.

Publicul a fost fantastic, toți au fost incredibili, din staff, toți. Toți suntem importanți, toate cluburile din România.

Nu există echipe slabe, important este să credem noi!”, a declarat acesta pentru PRO TV.

Cele două obiective ale României la Euro 2024

La rândul său, Ianis Hagi a declarat că și-au atins primul obiectiv, și anume câștigarea grupei. Iar al doilea obiectiv, spune el, este să termine turneul cât mai târziu.

„Ne-am îndeplinit primul obiectiv, am ieşit din grupe, am câştigat grupa, aveam şi obiectivul să scoatem lumea în stradă, să-i facem mândri şi cred că am reuşit. Al doilea obiectiv este să terminăm turneul cât mai târziu. Nu avem frică de nimeni, suntem echilibraţi, avem entuziasm şi calitate.

Antrenorii şi mentorii noştri ne ştiu caracteristicele şi mentalitatea, suntem învingători, mereu încercăm să mergem la victorie. Am ridicat ştacheta, dar e greu să o menţinem. Vom da sută la sută pentru naţională, vom muri pentru acest tricou”, a declarat el.

ianis hagi
Ianis Hagi / SURSA FOTO: Facebook

De asemenea, Andrei Rațiu a spus că știau dinainte că trebuie să lupte „cu orice și oricine”. Potrivit lui, calificarea nu este numai a lor, ci și a suporterilor.

„Dinaintea meciului ştiam că trebuie să luptăm cu orice şi oricine, nu ne-a interesat că ploua, că adversarii erau duri şi că terenul a fost prost. Suntem împreună, calificarea e şi a lor (a suporterilor – n.red.) şi o să tragem cât mai tare ca să fie doar începutul”, a declarat acesta.

Mesajul transmis de selecţionerul Edi Iordănescu

„Încep prin a face o reverenţă în faţa suporterilor echipei naţionale. Ce am trăit aici probabil trăieşti o dată în viaţă. Cred că în istoria echipei naţionale suporterii nu au fost atât de apropiaţi de naţională cum au fost acum.

Pentru noi cea mai mare preocupare asta este, dorim să nu îi dezamăgim. E momentul nostru, e seara noastră, e seara României, e şi ziua drapelului şi este o bucurie în plus. Suntem mândri că suntem români”, a declarat antrenorul care i-a făcut din nou fericiţi pe milioane de oameni.

Edward Iordănescu
Edi Iordănescu / SURSA FOTO: FRF