Ziarul Cotidianul, editat de Grupul Realitatea-Caţavencu, va fi închis temporar, Mihnea Vasiliu, director divizia Quality a Grupului, precizând că publicaţia nu se închide, ci se ia o pauză până la găsirea unui investitor.

„Cotidianul nu se închide. Se încheie editarea lui de către Realitatea-Caţavencu. Probabil se va lua o pauză până la găsirea unui investitor, după ianuarie 2010. Până la ora actuală nu a fost găsit un investitor”, a declarat pentru Mediafax Mihnea Vasiliu.

Directorul ziarului, Cornel Nistorescu, a confirmat pentru capital.ro închiderea ziarului „Cotidianul”, însă a refuzat să dea mai multe declaraţii pe acestă temă. „Dacă vrei să scrii de închiderea ziarului, scrie! Ce vrei să-ţi spun mai mult decât că se închide? Eu nu fac gazetărie la telefon”, a spus Nistorescu într-un interviu telefonic.

„Să fiţi mulţumiţi că vă luaţi salariul pe decembrie!”

Deşi, pe data de 10 decembrie, Cornel Nistorescu declara pentru capital.ro că a găsit un investitor, iar informaţia a fost confirmată şi de Oana Stănciulescu, redactorul-şef al publicaţiei, se pare că înţelegerea iniţială a picat. „Am zis eu că am găsit investitor?”, a răspuns azi Nistorescu, recunoscând în final că nu are nici un „deal”. Speculaţiile din redacţie îl indicau spre omul de afaceri Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, însă zvonurile nu au fost confirmate.

„Oana (Stănciulescu, n.r.) a anunţat că nu mai iese ziarul din ianuarie. Cei de la ‘Business Standard’ iau plăţi compensatorii, două sau trei salarii de pe cartea de muncă. Noi suntem mai speciali, deh, şi ni s-a zis să fim mulţumiţi că luăm şi salariul pe decembrie. Oricum, ei ştiau de mult, pentru că de vreo 10 zile Oana nu mai făcea şedinţă de dimineaţă şi venea la birou doar la ora 15:00”, spun surse din redacţie pentru capital.ro.

„Cotidianul” a fost înfiinţat în 1991, de Ion Raţiu

Grupul Realitatea-Caţavencu a anunţat, pe 9 decembrie, că nu mai editează, de la 1 ianuarie 2010, cotidianele Business Standard şi Cotidianul, fiind purtate negocieri pentru vânzarea agenţiei de presă NewsIn.

Ziarul Cotidianul a fost lansat în 1991 de Ion Raţiu, fiind cumpărat de Realitatea-Caţavencu în 2004.

Grupul Realitatea-Caţavencu este controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care a declarat, pe 8 decembrie, într-un interviu acordat HotNews, că va renunţa definitiv la print, însă va continua să investească în media electronică.

UPDATE: Nistorescu şi-a dat demisia, Vântu n-a vrut să renunţe la brand

Directorul ziarului, Cornel Nistorescu şi-a anunţat demisia din funcţie începând cu 1 ianuarie 2010, într-o discuţie cu toţi angajaţii, care a avul loc cu puţin timp în urmă. După ce a anunţat oamenii că mâine se va tipări ultimul număr (care va apărea pe piaţă peste două zile), Nistorescu a spus că ziarul nu a putut fi salvat din cauza datoriilor mari, de 350.000 de euro pe care le are către editura Univers, în contul cărţilor din colecţiile Cotidianul. El a explicat că a solicitat conducerii grupului „ruperea” brandului „Cotidianul” de procesul de insolvenţă în care este implicată societatea care editează ziarul, lucru care i-ar fi permis găsirea unui investitor. Însă, conducerea grupului nu ar fi fost de acord.